2014. július 10., csütörtök

Sült pisztráng mindenféle csemegével

Nagyon szeretem a halat, próbálok minél többet enni belőle. Most épp pisztráng volt. Magában is finom, de ki eszik halat fokhagyma szósz és szalmakrumpli nélkül?!


Hozzávalók:
- 2 db pisztráng
- citrom
- só, bors
- kis doboz tejföl (150 g)
- 4 cikk fokhagyma
- olaj a sütéshez

A pisztrángokat megmossuk, sóval, borssal befűszerezzük. A közepébe szoktam tenni fél citromkarikákat, finom ízet ad neki. Egy hőálló tálba olajat teszünk és belehelyezzük a pisztrángokat. Fél órát fólia alatt, ugyanennyit fólia nélkül sütjük. Közben meg is fordíthatjuk párszor őket. A fokhagyma szósz egyszerű, a fokhagyma cikkeket meghámozzuk és apróra vágjuk. Sózzuk, borsozzuk és tejföllel kikavarjuk.
A tálalás nagyon gazdagra sikerült, ugyanis aznap készítettem egy uborkasalátát, így az is került a tányérra.
Pisztráng, szalmakrumpli, fokhagymaszósz és uborkasaláta. Mennyei! Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése